Sıvadık Fanzin’i çıktığı günden beri takip etmiyorum ama fanzin dünyası ile tanıştığımdan beri bir şekilde hayatımda oldu. Çıkaran kişi yakın dostlarımdan biri bile oldu. İlk başlarda sayfa tasarımlarını pek beğenmediğimi birkaç kere dile getirmiştim ama şu son sayılara baktıkça tavsiyelerimi dikkate alması beni mutlu ediyor. 🙂
Sıvadık Fanzin İzmir’den fanzin ruhuna atılmış en önemli çentiklerden biridir herhalde. Çıkan sayılarda yer alan insanların anlatmak istedikleri bir şey var ve bunu görmek, duymak, tanık olmak kendimi şanslı hissettiriyor.
Sıvadık Fanzinin favori kısmı her zaman dediğim gibi girişteki yazısı. Bu sayıda açar açmaz benim, Serkan Üstündağ’ın ve Efe’nin fotoğrafı olması ayrı bir keyifli. (Tam sayfa reklam ücreti konusunda yardımcı olan büyüklerimize teşekkür ederim. 2000000 TL güzel bir fiyat oldu.) 😀
“Sarkık dudaklara ıslak bir serzenişin yerleştiğine bakmayın. Bunlar tanrıya bir çeşit duadır. İlahi olanla, kadim olanın birleşimi, balçık olup üzerimize sıçradığından beri atılan çarpık adımları keramet saymışız. Utanç, körelmiş bir uzuv gibi aramızdan ayrılmışken erdemliliği seyreltip içki masalarında ezmiş bizler, koca bir insanlık olarak bir virüsten mi korkar olduk?
Yapmayın! Ama bu çok komik.”
Giriş yazısından sonra bizi Zeynep Yıldırım’ın kendi merkezinden, evinden veya mahallesinden uzakta tuttuğu fotografik bir günlüğe eşlik ediyoruz. Yürüdüğü sokaklarda, çıktığı yokuşlarda her anında bir kol mesafesinde gezdirip bizimle sohbet ediyor sanki.
Efe’nin sanat dünyasından paylaştığı haber ise oldukça keyifli. Erkan Katırcı’nın yazdığı “Beykoz’daki Yahudi Konağının Altın Saçlı Yahudi Güzeli” son zamanlarda okuduğum en iyi öykülerden biri. Bir terimini kelimenin, ismin hayatın içinde yaşananlara göre nasıl anlamlandırıldığını gösteriyor bize.
Zeynep Çolakoğlu Gotik üzerine yazı oldukça keyifli. Ciddi anlamda bu alanda bir iş yaparken kaynak olarak kullanılacak düzeyde kaleme alınmış. Ayrıca Gotik bir playlist hazırlayarak durumu taçlandırmış.
Oğuzhan Kayacan hem yazdığı şiirle, hem de ülkemiz içerisindeki şair, şiir konusunu kendi hayatından örneklerle ele aldığı bir yazı ile katkıda bulunmuş. Onur Sakarya Billy Collins’in bir şiirini çevirmiş bu sayıda.
Gördüğünüz gibi sayı dolu dolu. Göktürk Yaşar, Fatih Yamantepe, Cem Yıldız yazı ve şiirle katkı sağlayan diğer arkadaşlarımız.
Sıvadık Fanzin görselleri ve kolajları dikkat çeken bir fanzin. Bu sayıda Sylvan Clownson ve Zeynep Yıldırım kolajları ile katkı sağlamış. Beyza Kocaoğlu’nun ve Alpin Arda Bağcık iki şahane çizimle destek olmuşlar sayıya. Sıvadık Fanzin, ülkenin ve kendi hayatının gündemini ve günlüğünü tutan bir iş. Efe’nin son yazısı kendi görülerinden bir anlatı ve eleştiriyi konu alıyor. Destek veren diğer insanlarda da bunu görüyorsunuz. Birinin denemesinde diğerinin şiirinde günümüzü kendi gözünden sana anlatıyor. Bu güzel sayı için destek olan ve üreten arkadaşlara şahsım adına teşekkür ederim.
Ürettikçe
Var
Olacağız.