Mars Fanzin 3. Sayısı Üzerine

 

Her şeyi unuturda bir seni unutmazsam

Şölen verilsin Ayasofya’dan İzmir sokaklarına kadar

Adem Ölmez

İstanbul’da doğup İzmir’e üniversite okumaya gelene kadar İzmir sokaklarının bir anlamı yoktu benim için. Doğrusu şimdilerde İzmir’de yaşayanların da farkında olduğunu zannetmiyorum. İzmir’i kitaplardan okumak ve eski, güzel günlerini yaşamış ihtiyarlardan dinlemek… Hala bozulmamış sokaklarını bulmak hayalimdi.

Edebiyata ve fanzinlere bir şehir adayacak olursam, aklıma ilk gelen İzmir olurdu. Bu şehir bana düşünmeden yazmayı, ellerim titremeden kalem tutmayı öğretti. Bir lütuf daha sunarak yolumu fanzinlerle kesiştirdi. Ve son zamanlarda bu yolda yürürken yoluma çıkan bir fanzinden bahsetmek istiyorum size “Mars Fanzin”.

 

Geçtiğimiz günlerde 3. Sayılarını çıkaran Mars Fanzin ilerledikleri yolda güzel adımlar atıyorlar. Günler geçip arkalarına baktıklarında gözleri yoracak büyüklükte bir orman göreceklerine inanıyorum. Her bir dalda şiirleri, her bir yaprağında sözleri olan bir orman…

Mars fanzin 3. Sayılarıyla sizlere başarılı bir yolda yürümenin inceliklerini Ümit Öncü ile anlatarak ve başarının ün getirebileceğini düşünerek, en iyi örneği de sunmayı ihmal etmemiş. Sevi Karatepe’nin yazdığı “Halk İçin Çalışan Sanatçı: Andy Warhol” yazısı ile başarı yolunda at koşturan Andy Warhol üzerine güzel bir inceleme yapmış. Evren Uzar’ın yazdığı “Bir Kış Kahvesi” adlı öykü, kahvedeki gencin, bir çay bardağı vakitlik hikayesini anlatıyor.

mars fanzin 3. sayı

İntiharlar anlamsızlığını yitirdiğinde dünyanın sonu geleceğini düşünürüm ve Mars Fanzin’in bu sayısında intiharlara anlam katan kişilerden biri: Paskalya Tavşanı “Abstract Geceler” isimli yazısıyla konuk olmuş. Nadir bey bizim yürüdüğümüz yolları da yürümüş müdür bilmem ama, uzun yol yürüme uzmanı olan bu beyin, “Nazif Nadir’in Kısa Öyküsü” adı altında İdris Akmar yazmış.

Bir yazarın dediği üzere: “Şiir sözün unutulmayanıydı, ölümün elinden bir şeyler kurtarmak demekti. En güzel sözler şiir biçiminde söylenen sözlerdi ve gök kubbenin altında en uzun yaşayan sözler de şiir kalıbına girerse yaşayabiliyordu”. Mars Fanzin’in içinde gök kubbenin altına girmiş bir duruş sergileyen şiirler var, yaşayan şiirler. Okuyunuz ve okutunuz.

Bu fanzini okumamızı sağlayan kişilerden Adem Ölmez, Mars Fanzin hakkında şöyle diyor. “Mars Fanzin Dünya’ya karşı bir duruştur”. Kırıkkale’de çıkan bu fanzini Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir ve İzmir’de bulabilirsiniz. Ayrıca okumak isteyen her okuyucularına ulaştırmaya çalıştıklarını belirtiyorlar.

Yorum bırakın