Neo-Beat, Opzen 3 (Opreation Zen) rotasının ilk ayağı olan İzmir’de ses getiren bir buluşma gerçekleştirdi. Fanzin Apartmanı olarak bizim de katılımda bulunduğumuz, fanzin masası açtığımız bu günden bazı izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.
İzmir’deki son buluşmasını geçen sene yapan Neo-Beat, gün geçtikçe artan bir katılımla yoluna devam ettiğini gözlemledim. İzmir’den ve Türkiye’nin bir çok yerinden bu rotaya katılmak isteyenler arkadaşlar çantalarını kapıp yola koyulmuşlar.
Buluşmaya erken gelenlerin ilk uğradığı yer İzmir Kitap Fuarı ve 6:45 yayınlarının standı oldu. Grup fuarda, her ne kadar kalabalıktan ve telefonların çekmemesinden dolayı bir araya gelmede zorluklar yaşasalar da “HECTOR” çığlıklarıyla birbirlerine ulaştıkları gelen duyumlar arasında.
Etkinliğin yapılacağı 6:45 KK’ya geçtiğimizde zaten belirli bir toplamın geldiğini gördüm. Kaan Çaydamlı ve Erol Egemen oradaydı, sol tarafta bir masada oturmuş içiyorlardı. Mekanda aynı gün iki etkinlik olması sebebiyle bizi yukarıya aldılar, aşağıda konser olacaktı. Yukarı çıktığımızda Fanzin Apartmanı masasını açacağımız yere geçtik, son ayarlamaları yaptık. Bu sırada üst kat giderek kalabalıklaşıyordu. O kadar çok çanta vardı ki yukarının belli bir bölümünü zaten onların kapladığını söyleyebilirim. Rotaya katılacakların haricinde söyleşi için gelenlerin sayısı az değildi ve ortamın enerjisinden olacak, birbirinden bağımsız bu toplam çabuk kaynaşıyordu.
Biz yukarıda afiş, masa, fanzin uğraşırken Ufuk Yüksel aşağıdan seslendi. Yanlarına gittim, onları gördüğüm yerde, birlikte oturuyorlardı. Daha önce Kaan Çaydamlı ile kısa raslaşıklıklarım olsa da ilk defa uzunca sohbet etme imkanı buldum. 1989 yılından bu yana “arkeolojik kazı” diye tanımladığı yayınevi yolculuğundan bahsetti. O zamanki fanzinlerden, Kadıköy sokaklarından, zorluklardan… Büyümenin getirdiği, kendine has mekan sıkıntılardan ve devam eden, ısrarlı bir çabadan. Konuşmalarda genel itibariyle aktarılan değişen, yeni bir 6:45 yapısı; bu noktada da inisiyatif almaya hazır bir Neo-Beat toplamı olduğu… Iyi, kötü deneyimlenen şeyler üzerinden yeni, daha sokağa dönük bir yapı olacağından bahsedildi.
Bu sırada kalabalık yukarı sığamayacağından dolayı söyleşinin aşağı kata alındığı söylendi, tabii biz de masayı aşağıya taşıdık. Hızlıca ayarladığımız masanın küçük olmasından dolayı yanımızda getirdiğimiz birçok fanzini sergileyememizin burukluğu olsa da her şeye rağmen ortam güzel, samimiydi. Kalabalıktan dolayı etkinlikte bir fanzin masasının olduğunun uzun süre farkına varılmadığını bile söyleyebilirim ama söyleşi bitip mekan biraz rahatladıktan sonra konuşma imkanı bulduğumuz bir çok arkadaşla da iyi zaman geçirdik. Etkinliğe katılanlar arasında küçük İskender ve Aytuğ Akdoğan’da vardı. Umay Umay ayağındaki bir rahatsızlıktan dolayı gelememişti. Konser başlamadan Neo-Beat mekandan ayrıldı ve Kordon’a geçti.
Opzen3 rotasına devam ediyor ve İzmir buluşması sonrasında buluşma durakları aşağıdaki gibidir.
30 Nisan Aydın
Aydın: Voobee Coffee Saat: 19:00 (Hasan Efendi Mah 1905 Sokak No: 9)
1 Mayıs Denizli
Denizli: Rainbow Cafe & Bar Saat: 19:00 (Çamlaraltı Mahallesi, Kınıklı Caddesi No:24)
2 Mayıs Isparta
Isparta: Huni Cafe&Bar 1 (Kafeler Caddesi ) Saat: 17:00
3 Mayıs Antalya
Antalya: Gizli Bahçe-(Karadayı Sk.No:5 Kaleiçi) Saat: 14:30-16:00
Olympos: Olympos Plajı Gişeleri Önü(17:30-18:30)
Ayrıca bu operasyonu takip etmek isteyenler için etkinlik linki için tıklayabilirsiniz.