“Herhangi bir düşüncenin, ilkenin ya da oluşumun boyundurluğu altında olmayı şiddetle reddeden Larva Fanzin, özgürlüğü ve özgür düşünceyi ilke edinmiştir. (Giriş yazısından)
Kapağında Steve Buscemi’ye yer vermeleri, kapak yarışına giren, birbirinden “popüler” dergilere karşı bir duruş, fanzin farkındalığı daha eskiye dayanan okur ve yazanların son zamanlarda ağzına sakız olan “son dönem fanzinler popüler dergi özentisi” söylemlerine de ufak bir gönderme olduğu düşüncesindeyim. Selin Tektaş ise kapağın hikayesini yazmış.
Kadir Kaplan’ın Düş Ca isimli deneysel metninde, günümüz insanı ve hakim ideoloji, satırlara ustalıklıca yedirilmiş. Metinaltı göstergelerin güçlü olduğu yapıdan dışarıya taşanlar okurda, kuvvetli tesirler bırakıyor.
“Teyid edilmeyen monitörün telgraflı dalgalanmalarında
Acil aredt edilmesi gereken bir hayal var atrık ortada
Artık çok geç
Çok geç artık”
Gökhan Toker’in, Yoldan Çıkmış Simalar kitabı üzerine Murat Beşer ile yaptığı röportaj da okuması hoş bir söyleşiydi. Türk Rock Tarihine dair portrelerin, anıların yer aldığı kitap üzerinden Murat Beşer’i, Stüdyo İmge dergisini, müzik yolculuğu, şahsi duruşu ve bugüne dair düşüncelerinin yer aldığı yazı, gözden kaçırılmaması gerekenlerden.
Bir Katilin Anatomisi (2. Kısım) öyküsü ise Uğur Hakan Hacıoğlu’nun kaleme aldığı, sürükleyici bir öykü dizgisi. İnterpol tarafından aranan bir katilin Türkiye topraklarına girişini ve muhalif bir gazeteciye yardım etmesini anlatan öyküde, güne dair politik göndermeler, oldukça görünür şekilde sunulmuş. Gerek baş karakter, gerekse olayın aksiyon dizilimi Kinyas ve Kayra’daki uluslararası suç makinelerini duyumsatsa da çok farklı bir yönelim üzerinden bitişi yapmış.
Tasarımını Kangaetemo’nun yaptığı fanzin genel olarak Tekirdağ ve İzmir’de dağıtımları yapılıyor. Bu sayıdaki yazan listesi şöyle:
Ozan Baygın, Emre Köse, Mustafa Çolak, Gökhan Toker, Kadir Kaplan, Selin Tektaş, Uğur Hakan Hacıoğlu, asimetrick