Anlatılan bizim hikayemizdir:
Günlük hayatın kendimize düşen payını bölüşüyoruz yazdıklarımızla. Sokağın köşesinden yola atlayan bir çocuğun hevesiyle çıktık yola
Kimi zaman büyük çelişkiler arasında kaybolsak da yolda olmanın cesareti güç verdi bizlere.
İlk sayısıyla elimize ulaşan Gecekondu Fanzin bu sözlerle başlıyor. Bireysel döngüleri içinde bir şeyler ortaya koyma gayesiyle fanzini çıkartan her arkadaş gibi onlar da, ses çıkarmak (belki bir varlık sorunsalı üzerinden) adına toplanmış oldukları söylenebilir. İlerleyen kısımlarında şiir, öykülere yer verildiği kadar film, müzik, kitap öneri ve fotoğraf yazılarına da rastladığımız sayıda, kendi dünyasını sayfalara yansıtma çabasının olduğunu ve bunu yaparken temas ettiği her türden argümana yer verdiklerini görmekteyiz. Light in Babylon, Kesmeşeker ve Yeşil Yol filmine dair metinlere yer verildiği fanzinde Soner Yaman’ın fotoğraf albümünden kısa bir bölüm de var.
Bu öyle bir dünya ki; bir iskambil kâğıdına hayat veren, onu kavrayan yorgun emekçi ellerine can katan bir dünya.
Emekten yana duruşun yoğunluğuyla aslında tam da durduğu yerden konuşan Gecekondu’da Şükrü Erbaş’tan Yerde Baret öyküsü de okuyan gözlere sunulmuş. Sosyo-kültürel açıdan belki de fanzinin en dikkat çeken metni ise Tükeniyoo muyuz? du . Aslında konu hakkında birden çok başlığın rahatlıkla açılabileceği metin, kısa ve sert vuruşlarla anlatmak isteğini net bir şekilde ortaya koymuş.
Merak edenleri için ilk sayının PDFsi aşağıdadır. Keyifli okumalar