Gaziantep’te Aynenn Fanzin tarafından 3 Kasım’da bir fanzin atölyesi gerçekleştirildi. Bitter Noa’da toplaşan “Şu Fanzin Meselesi” etkinliği gerek fanzinle yeni tanışanlar gerekse fanzin çıkartan arkadaşlar için de farklı bir deneyim olduğunu düşünüyorum. Dilerseniz buradan hareketle hem etkinlik hakkında direk ağızdan bilgi alalım hem de Aynenn Fanzin’i daha yakından tanıyalım.
Selamlar! Öncelikle elinize sağlık. Gaziantep’te “Şu Fanzin Meselesi” adıyla bir fanzin atölyesi gerçekleştirdiniz ve göründüğü kadarıyla bu toplanmanın olumlu geri dönüşleri olmuş Bize biraz o günden bahseder misiniz? Nasıl geçti? Neler yaptınız? Katılımcıların tepkileri nasıldı?
Biz fanzin atölyemizi belirlediğimiz tarih ve saatte gerçekleştirdik. Yaklaşık 10-11 kişilik bir etkinlik oldu. Katılımcıların az olması başta bizi üzse de gelen herkesin hevesli ve başarılı insanlar olduğunu görmek gurur verici oldu. Etkinliği iki oturumda gerçekleştirdik. İlk oturumda “fanzin” kavramı, tarihçesi, türleri, nasıl çıkarılacağı ve Aynenn Fanzin’den bahsettik. Yaklaşık 40-45 dakika süren oturum soru cevap mantığıyla ilerleyip, katılımcılarımızın kafasında yer alan fanzin kavramı hakkında bilgi edinmeye çalıştığımızdan aktif geçti. Kaliteli bir tartışma ortamı oluşturduk. Daha sonra ikinci oturumda bir fanzin çıkaracağımızdan bahsettik. Başta herkes o an bu tarz bir şeyi çıkarmanın mümkün olmayacağına inanıyordu.Tasarım ve içerik olmak üzere iki ekibe bölündük. O masada bulunan her malzemeden yararlanıp, katılımcıların kendilerini ifade ettikleri güzel bir fanzin hazırladık. Normalde 2 saat kadar sürecek etkinlik 3,5 saat kadar sürdü ve katılımcıları neredeyse masadan zorla kaldırdık. Katılımcılar arasında bize sizin aracılığınızla ulaşan fanzin çıkaran iki arkadaşımız da vardı. Onlarla görüşmekten ve fanzin ekipleri olarak çoğalmaktan memnun olduk. Etkinlik beğenildi ve hoş tepkiler aldık. Kısaca yaptıklarımız bunlardı. İlerleyen zamanlarda yeni ve farklı bir çalışmayla tekrar dönmek istiyoruz.
Peki Aynenn Fanzin kimdir? Nasıl başladı? Bize biraz yolculuğunuzdan bahseder misiniz?
Aynenn Fanzin, İnşaat Mühendisliği öğrencisi Özlem Gülseroğlu, İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi Eyyüp Baran ve Gazeteci Hayrullah Ercik isimlerine sahip 3 arkadaşın kurduğu bir fanzindir. Biz fanzini tamamen kendimizi ifade etmek, Gaziantep ilinde bizimle benzer görüşlere sahip insanlara ulaşmak ve üniversite hayatımızda güzel anılar bırakmak için çıkarmaya başladık.Şu an 4. sayımız için hazırlanıyoruz. Fanzinimizi kendimiz çıkarıyor ve kendi çevremizde ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Arkadaşlarımız ve onların arkadaşları sayesinde de yayılmaya devam ediyoruz.Genel olarak fanzin dağıtımını bir film gösterimi etkinliğiyle yapıyorduk. Hatta bir gösterimimiz açık hava sinemasında olmuştu. Çok güzel destekler ve yorumlar alıyoruz. Fakat bizim hedefimiz gerçek sanat, edebiyat ve özgür basım olan fanzin kavramını ilimizde yaygınlaştırıp, farklı ekiplerle yeni etkinliklerde öncü olmak. Maalesef bizim yaşadığımız ilde öğrencilik yaşanması gerektiği gibi yaşanmıyor. Bireyler kendilerini uyuşturmuş ve memnuniyetsizlik içerisinde, yaşamlarından şikayet ederek yaşamaya devam ediyorlar.Biz değişimin, başarının ve kendini ifade etmenin kolay ve eğlenceli yolu olan fanzin ile kendi hayatlarımızda değişime gittik. Ulaşabildiğimiz herkese de bir ilham kaynağı olmayı hedefliyoruz.