Dem Bu Dem Fanzin 4. Sayısı (PDFli)

 

Gaziantep’te basılan ve her geçen gün daha iyisini ortaya koyma gayretinden olan Dem Bu Dem Fanzin’in 4. sayısı çıktı. İlk bakışta şiir ağırlıklı bir sayı olduğunu gördüğüm fanzinde kent ve taşra arası git gel yaşayan dizelerin yer aldığını gözlemliyorum. Özellikle fanzine Ilya Repin’in bir tablosunu seçerek koymalarının pek tesadüf olmadığı düşüncesindeyim. Bilindiği üzere Repin realist bir ressam olmanın yanında tam bir Tolstoy hayranıdır ve yazarın 20’den fazla portresini çizmiştir. Fanzinde yer alan eser ise Ağustos sıcağında 6 saat tarla süren Tolstoy’un eksizlerinden yola çıkarak günümüze ulaşan, 1887 yılında yapılmış “Leo Tolstoy in a Ploughed Field” tablosudur.

repin55

Bu sayıda yer alan ve güncel edebiyat konularına dair mevzuların konuşulduğu Devrim Horlu söyleşisi de fanzine ayrı bir tat katmış. Şair ve yazarlık üzerine, samimi ifadelerin yer bulduğu söyleşi, bu alanda yürüyen, işler ortaya koyan arkadaşlar için dikkat çekici bir metin olduğu düşüncesindeyim.

Fanzine yazılarıyla katkıda bulunan arkadaşlar Ahmet Doğruer ve Ahmet Gökşen olurken konuk yazarlar ise Özcan Bayram, Cevat Galip Tan, Devrim Boran ve Devrim Horlu olarak sıralayabilirim.

Ahmet Doğruer arkadaşımızın öncülüğünde çıkan Dem Bu Dem Fanzin aynı zamanda şehirdeki bir fanzin rafının da düzenini üstlenerek hem yerelde, fanzin belleğinin gelişmesi adına bir çaba ortaya koymaktalar, hem de Gaziantep’te yazan kalemleri, bağımsız ve özgür bir mecrada bir araya getirme gayretindeler.

gaziantep fanzin rafı bu

Bu sayıda diğer sayılardan farklı olarak gözüme çarpan nokta yerel yazarlara daha az yer verilmiş olması ve konuk yazarların daha fazla yer bulmuş olması. Belki bilinçli bir tercih, belki de dönemsel, lokal bir yazar kıtlığı bu, bilemiyorum ama en azından Antep’teki bağımsız kalemleri okumanın daha güzel olabileceğini düşünenlerdenim. Ama sayıyı bir araya getiren şartları en iyi fanzinci arkadaşlar bilir ve bu yöndeki tercihlerinde bir gereklilik vardır.

Dem Bu Dem Fanzin’e ulaşmak isterseniz fanzindembudem27@gmail.com mail adresinden ve Instagram sayfasından iletişime geçmeniz mümkün. Son sayılarını okumak için aşağıdaki linki tıklamanız yeterli. Kalın sağlıcakla…

 

FANZİN: Dem Bu Dem Fanzin 4. Sayı (PDF İNDİR)

Yorum bırakın