Cennet Bahçesi Burgazada 02/06/2018

 

Cennet Bahçesi, geçtiğimiz Cumartesi (02/06/2018) muhteşem bir halk gününe imza atarak ücretsiz halk festivalini gerçekleştirdi. Nice sergiler, platformlar, atölyeler ve konserler gün boyu sürerken fanzin masaları da giriş bölümünde meraklılarıyla buluştu.

Burgazada’nın kendine has sakinliği ve Cennet Bahçesi ziyaretçilerinin birçoğu ilk kez fanzinle karşılaşıyordu. Bunu anlamak zor değildi ama ilkler yaşanmadan da ilerleme yaşanmaz, birçok kişi selamını eksik etmedi, fanzinleri inceledi ve bol bol fikirler paylaşıldı.

Fanzinlerin yer aldığı masa sadece bizimki değildi tabii ki; Filtresiz Fanzin, Fomo Fanzin, Camış Fanzin, Sünnet Fanzin, Kiltablet ve Çizgi Fanzin de bizleri ziyarete gelerek masamızı şenlendirdi ve doyum olmaz muhabbetler çıktı (Eğer alerjim azmasaydı ve gözlerimden yaşlar fışkırırken başıma sancılar saplanmasaydı, sizi de görecektik ey, Garez-Falez Fanzin!). Bizim masamız da az boş değildi hani… Katılımcılara sözü bırakacak olursak;

 

cennet bahçesi

***

Autonom Garez: Cennet bahçesinde cehennemi düşünmek

Festivale autonom olarak kalabalık bir katılım sağladık. Eski pank ve canki arkadaşlarımızla karsılaştık ve bu çok iyi oldu. Ücretsiz dağıtmamıza rağmen pek fazla fanzin alan olmadı. Bizim açımızdan ilgisiz olsa da dans her şeyi onardı. Göreceli fanzin ve katılımcı eleştirisi olarak şunu söylemekte fayda var; Loser’lar her yerde ve Rayban takmıyorsan yeterince entel görünmüyorsun. Muhakkak “Abi, çok doğal.” gibi cümleler kurarsan sosyalleşebiliyorsun. Topu çalarak elde edemeyenler oyunun kıymetini bilmez. E, tabii bizi tanıyanlar rahatsız da oldu; sonuçta loser’lar birbiri için kavgaya girmez. Ama biz asla kavgadan çekinmeyiz. Bu sebeple ortamı kalabalık giriş yapmak biraz tedirgin etti insanları.

Arbede olmadı sonuçta. Feza isimli grubu çok beğendik. Çok geç kaldık ve Serkan Üstündağ biz gelene kadar hatt-ı müdafaa ile zaman kazandırdı bize. Emeğini asi öfkemizle aşkla selamlıyoruz.

***

Filtresiz Fanzin: Filtresiz fanzin olarak Burgaz adada Cennet Bahçesi’nde bir günlük festivale katıldık. Bir çok katılımcı ile birlikte fanzinlere de yer verilen festivalde eleştirim daha çok olacak. Çünkü fanzincilerin geleceği bilindiği hâlde yer sıkıntısı çekildi. Organizasyon bu açıdan zayıf not ile geçti. Ama festival sorumlusu arkadaşın ilgisi bir nebze olsun bu olumsuzluğu telafi etti.

***

Sünnet Fanzin: Hava tertemiz güneşli, arada güzel rüzgâr esiyor bir de Burgazada Cennet Bahçesi’ndeyiz; daha ne olsun? Yanımızda güzel insanlar (Çizgi Fanzin, Fanzin Apartmanı ve Camış Fanzin) öğlene kadar siesta yaptık. Tam bir haftasonu kaçamağıydı. Vapurların geliş saati geldikçe, Cennet bahçesi daha da kalabalıklaşmaya ve müzikler canlanmaya başlamıştı. Hedef kitle o kadar doğruydu ki her gelen fanzinlere bir kere bakıyor, üzerinde uzun uzun konuşuyorduk. Doğru mekanda bulununca her şeyin tadı daha farklı oluyor. İnsanlara daha umutlu ve mutlu bakmaya başlıyorsun çünkü herkes pozitif bir şekilde davranıyor. Cennet bahçesinin işletmecisinden, müzisyenine, stant açan tasarımcılara kadar herkes bir birine destek oldu. Böyle etkinlikler için kapıda beklenmeli ve devamı için geceleri uyumadan önce dua etmeli.

sünnet cennet bahçesi

***

Birçok ilden ve kültürden açığa çıkan fanzinleri paylaşmaktan ayrı bir mutluluk duydum. Emeği geçen herkese buradan bir kez daha teşekkürü borç bilirim.

Fanzin yürüyor!

Yorum bırakın