Bozkır Fanzin Söyleşisi Ve Nisan Özel Sayısı (PDFli)

 

Bozkır Fanzin’i Ankara’da bir grup üniversite öğrencisi çıkarıyor. Bozkır Fanzin’in, yeni çıkan bir fanzin olduğunu söyleyemeyiz; çünkü geçen günlerde üçüncü sayılarını çıkardılar. Ben, Gazete Manifesto’da çıkan bir haberle (1) varlıklarından haberdar oldum ve onlarla iletişime geçtim.

Son sayılarını hepimizin hayatını baştan aşağı etkileyen koronavirüse ayırmışlar. Sağ olsunlar, hem söyleşi sorularımıza yanıt verdiler hem de son sayılarını bizimle paylaştılar. Umarım, beğenirsiniz.

Bozkır Fanzin’le iletişim kurmak veya yazılarınızla katkı sağlamak isterseniz: https://www.instagram.com/bozkirfanzin/

 

Merhabalar, vakit ayırdığınız için öncelikle teşekkür ederim. İlk olarak, neden Bozkır?

Merhabalar. Gerek fanzini çıkardığımız Ankara’nın bozkırla özdeşleşmesi, gerek ülke siyasetinin içinde bulunduğu durum ile alakalı olarak fanzinimize Bozkır isminin uygun olacağını düşündük. Bozkırın soğuk, zor, kurak ve sarp olarak tabir edebileceğimiz koşullarıyla, ülkemizin ve hatta dünyanın içinde bulunduğu koşulların örtüşmesi, fanzinimizin isminin ana fikrini oluşturuyor.

 

Bozkır Fanzin’in kuruluş amacı nedir? Fanzin olarak kendiniz için koymuş olduğunuz bir misyonunuz, göreviniz var mı?

Çıkış amacımız piyasacılığın ve gericiliğin üniversitelerimizde yarattığı sorunları dile getirmektir. Ancak bununla birlikte ülkemizin sorunları da üniversitelerin sorunlarından bağımsız değildir. Dolayısıyla üniversite öğrencileri olarak ülkemizin sorunlarına dair bir şeyler de söylememiz gerekiyor. Bunun yanında öğrenci olmanın zorluklarıyla karşılaşan tüm üniversiteli arkadaşlarımıza kendilerini ifade edecekleri bir alan sunmanın da hedeflerimiz doğrultusunda olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla bizlerin amacı Bozkır’da önce ağaç, sonra orman olabilmektir.

 

Fanzini çıkaran bir çekirdek kadronuz var mı? Dışarıdan yazılar da alıyor musunuz? Bu açıdan, içe kapalı mı yoksa dışa dönük bir fanzin misiniz?

Hali hazırda çekirdek bir kadromuz var, fakat çıkarmış olduğumuz üç sayıda da dışarıdan yazı almaya çok önem verdik. Bozkır Fanzin olarak her sayımızda Ankara’da okuyan üniversite öğrencilerinden yazı talep ediyoruz. Bununla birlikte fanzinimizin önemli bölümlerinden birini, “sizden gelenler” adıyla ayrı bir bölüm olarak Ankara’daki üniversitelerin sorunlarına ayırmak istiyoruz. Neticede fanzinimiz bu düzenle derdi olan, söyleyecek sözü olan üniversite gençliğin sesi olmayı amaç edinmiştir.

 

Bozkır Fanzin kaç adet basılıyor? Başka şehirlere de dağıtımı yapılıyor mu?

Birinci sayımız başlangıçta 30 adet basıldı. Ancak daha sonra oluşan talep sonrası toplamda 60 sayı basılmış oldu. İkinci sayımızı da yaklaşık 80 adet bastık.

Nisan ayında çıkardığımız özel sayımız ise dijital olarak yayımlandı. Bugün itibariyle bu sayımıza yaklaşık 200 kişi erişmiş durumda.

 

Takip ettiğiniz, örnek aldığınız fanzinler var mı? Ülkemizdeki fanzin kültürü hakkında neler söylemek istersiniz?

Ülkemizde her geçen gün fanzin sayısı artıyor. Sayısı artan fanzinlerle birlikte özellikle üniversiteli gençliğin sözünü söylediği alanlar gelişip, genişliyor. Biz ise herkesin kendini bir şekilde var ettiği bu kültürün yaygınlaşmasından oldukça memnunuz. Elbette takip ettiğimiz fanzinler de var. İstanbul Üniversitesi çıkışlı olan Kuvve, Altyapı, Üstyapı, Sansüre Karşı gibi fanzinleri takip ediyoruz. Bunun dışında Eskişehir’de çıkan Midas ve Kocaeli Üniversitesi’nde çıkan 4. Kuvvet’i de yakından takip ediyoruz.

 

Son olarak, Fanzin Apartmanı okurlarına neler söylemek istersiniz?

Ankara’daki üniversite öğrencileri olarak, Fanzin Apartmanı okurlarının Bozkır Fanzin’i takip etmelerini, yazılarını, katkılarını ve görüşlerini bizlerle paylaşmalarını bekliyoruz.

 

FANZİN: Bozkır Fanzin Sayı 3 (PDF İNDİR)

Yorum bırakın