Bir Zamanlar Bir İskelet Webzine Vardı

İskelet Webzine hakkında mutlaka birçok şey duymuşsunuzdur ama yine de bir dönem büyük emek verdiğimiz ve birçok kez “keşke yeniden devam etse” denilen bu çalışmadan sizlere bahsetmek isterim. 2013 yılında kurduğumuz Doom Metal grubu SİS’ten ben, Özgür Gümüş ve Morphious Gordion bir araya gelerek bir anda böyle bir karar aldık, ilk önce tamamen içimizden geldiği için yapmaya karar vermiş ve ilk sayıya göre fena sayılmayacak bir içerik hazırlayıp, siyah kapaklı ilk sayımızı 2014 yılının mart ayında İnternet üzerinden yayınlamıştık. Açıkçası bu kadar çok sevileceğini biz bile tahmin etmemiştik ve tamamen büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılanmıştı ilk sayı. O zamanlar İskelet Fanzin olarak yayımlıyorduk. Bu sayıdan aldığımız destek ve gaz ile hiç durmadan ikinci sayımızı hazırlayıp, Ronnie James Dio’nun kapakta yer aldığı ikinci sayımızı mayıs ayında dostlarımızla buluşturduk. İçeriğinde Rock ve Heavy Metal’in ağırlığını çektiği bir e-dergi olsa da zamanla yer yer protest müzik ve edebiyata da yer verdik. Sayılar çıktıkça ilgilerde artmaya başladı ve içerik de artmaya başladı.

iskelet webzine4 iskelet webzine5 iskelet webzine6

Gerek yer altından, gerekse en büyük gruplarımıza kadar birçok önemli isimle röportajlar yaptık. Kimler yok ki, Pentagram’dan Mavi Sakal’a, Diken’den SoulSacrifice’a, Black Tooth’tan Devil’a, Whisky’den Murat Ses’e daha birçok değerli isim ve grupla röportajlar yaptık. İçeriğimiz ve röportajlarımız kadar kapak tasarımlarımız da çok ilgi çekiyordu. Her yönden insanlar fazlasıyla sahipleniyordu bu e-dergiyi. Bir ara ROMEB ile birleşmiş, hatta dergimizi İskelet Romebzine olarak adlandırmış ve bu isim ile de çok güzel sayılar çıkarmıştık. Bir süre sonra tekrar bağımsız yolumuza devam etme kararı alıp içeriğimizde ise sadece rock kültürüne ağırlık vereceğimizi belirterek İskelet Rockzine olarak yolumuza devam etmiştik. Açık konuşmak gerekirse hiçbir müzisyen, grup ve rock-sever tarafından hiç yalnız bırakılmadığımız gibi, faal olduğumuz her dönemde Takas Pazarı (ki kardeş ekibimizdir), Rock Medya, Türk Gitar ve diğer tüm rock siteleri, fanzin ve ekipleri de bizi hep destekledi… Üçüncü yılımızı kutladığımız dönemde ise ani bir karar alarak ilk önce ara vermemiz gerektiğini düşündük. Sonrasında ise tamamen bu sayfayı noktalama kararı aldık. Aradan iki yıl geçti ama görüyoruz ki İskelet hala unutulmamış ve hala çok seviliyor, bizler bu duruma gerçekten çok seviniyoruz. Dostlarımız bizi hiç unutmadı ve herkes hep sevdi İskeleti, hiç değilse bugün bile bu yazıyı yazmamı sağlayan İSKELET’i sahiplenen tüm müzisyenler, dostlar ve herkese bu vesileyle teşekkür etmek de istiyorum. Şimdi İSKELET tarihinin kısa kısalarını konuşalım biraz da.

iskelet webzine1 iskelet webzine2 iskeletwebzine3

İSKELET KISA KISA
– İlk sayı 2014 yılının mart ayında yayınlandı ve 4 kişilik yazar kadrosuyla bu sayı oluşturuldu.
– Sekizinci sayısı olma özelliğini taşıyan Mayıs 2015 sayısında Heavy Metal Müziği’nin 4 büyük ismi Pentagram, MurderKing, Diken ve Black Tooth ile çok özel röportajlar yapıldı. Aynı disiplinle çalışan ekip onuncu sayısı olma özelliğini taşıyan Eylül 2015 sayısında Yine Türk Rock ve Heavy Metalinin mihenk taşları olan efsane gruplar Devil, Whisky, Metallium ve Mavi Sakal ile çok önemli röportajlar yaptı.
– Türk Rock Müziğinin efsane isimleri bu webzinde yıllar sonra çok özel röportajlarıyla yer aldılar. Cahit Kukul (Hardal), Aydın Buyar Şencan (Hardal), Murat Ses (Moğollar, Ağrı Dağı Efsanesi), Aydın Çakuş (Bunalım), Tünay Akdeniz (Grup Çığrışım), Nihat Örelel (Erkin Koray), Mustafa Özkent; bu isimler arasında en önemli isimler.
– Rock ve Heavy Metal ağırlıklı bu dergide Özgün Müzik ya da Protest Müzik diye bilinen, bu müziğin sevilen isimlerinden Efkan Şeşen, Berhan Arısoy, Gamze, Kuan ve Mavi’nin Ezgisi çok özel röportajlarıyla yer aldılar.
– İskelet sekizinci sayısı olma özelliğini taşıyan Mayıs 2015’ten itibaren içerikte röportajları arttırarak hem bu işin en büyük isimlerine, hem de birçok genç gruba yer vermiş oldu.
– İskelet’in en sevilen yanlarından biri de kapak tasarımları oldu. İlk sayısında siyah gitar kapağı tercih eden ekip, daha sonra birçok efsane isme bu kapaklarda yer verdi. Dio, Bathory, Faith No More, Queen, Murat Ses, Diken, Erol Büyükburç, Pink Floyd, Hardal ve daha birçok isim vardı.
– Her sayıda Heavy Metal ve diğer alt türevlerinin en iyi 10 albümüne yer verildi. Ve her tarzın detaylı yazıları yer aldı, Türlerin Tarihsel Gelişim Dönemleri İncelendi.
– İskelet’te bazen çok değerli isimler de yazılarıyla konuk oldular: Murat Beşer, İrfan Akış (Peyk) ve Aytek Akçakaya (Gitarkoçu) ilk aklımıza gelen isimler.

Yorum bırakın